Športna zveza Vipava

Podelitev priznanj ŠZ Vipava za dosežke v letu 2019

Podelitev priznanj ŠZ Vipava za dosežke v letu 2019

Športna zveza Vipava je priznanja za lansko leto želela na slovesnosti podeliti že spomladi, verjeli so, da bo jeseni bolje in bodo zaslužne športnike lahko povabili medse, jih nagradili in se jim tako zahvalili za njihove dosežke v lanskem letu.

Žal so razmere še vedno takšne, da to pač ni mogoče. Športniki bodo posamično v skladu z vsemi ukrepi prejeli plakete in statue.

Mi pa vam jih tokrat predstavljamo.

Mala plaketa

1. Špela Brecelj

je članica slovenske ženske košarkarske reprezentance, ki je na neuradnem evropskem prvenstvu Slovenia Ball v Slovenj Gradcu med 15. in 18. 8.2019 osvojila bronasto medaljo.

2. Članska ekipa NK VIPAVA

je v tekmovalni sezoni 2018/19 dosegla 3. mesto v 3. SNL – zahod.

3. Klančnik Tomislav

je v septembru 2019 uspešno pretekel gorski ultra maraton Swiss Peaks trail. V dobrih šestih dneh je premagal 360 kilometrov in 28.000 metrov višinske razlike. Premagal je 56 gorskih ciljev, med njimi 25 prelazov in vrhov z višino nad 2.000 metri, šest pa jih je višjih od 2.800 metrov.

4. Košarkarska ekipa mlajših učenk OŠ Draga Bajca Vipava

je v šolskem letu 2018/19 osvojila 2. mesto v državi. Finalni turnir se je odvijal 23. 5. 2019 v Vipavi.

Srednja plaketa

1. Fabjan Boris,

član Kolesarskega kluba Izvir Vipava je na državnem prvenstvu na cestni dirki v kategoriji MASTERS G osvojil naslov državnega prvaka. Dosegel je tudi 3. mesto v točkovanju Cestne dirke za Pokal Slovenije.

2. Boštjan Ferjančič,

član Kolesarskega kluba Izvir Vipava je v kategoriji MASTERS 34-44 let dosegel 1. mesto v točkovanju za Pokal Slovenije v Ciklokrosu in je bil drugi v svoji kategoriji na državnem prvenstvu v Ciklokrosu, ki ga je organiziral IZVIR VIPAVA.

3. Rok Jerkič

je v sezoni 2019 postal državni prvak v Diviziji I državnega prvenstva v rallyju.

4. Lucjan Premrn,

član Kolesarskega kluba Izvir Vipava je na državnem prvenstvu v kronometru v kategoriji MASTERS E osvojil naslov državnega prvaka. Dosegel je tudi 1. mesto v točkovanju Pokala Slovenije v kronometrih.

5. Danilo Pudgar,

član TD Burja je v svoji starostni kategoriji osvojil naslov državnega prvaka v gorskih tekih ter drugo mesto v kategoriji 65 let in starejši v Primorskih gorskih tekih.

6. Kristina Vanceta,

članica Teniškega kluba Tura je na državnem rekreativnem prvenstvu do 35 let osvojila 2. mesto.

Velika plaketa

1. Tine Lavrenčič

je svetovni prvak v dolgem triatlonu v kategoriji med 25 in 29 let.

2. Anže Petrič

je na balinarskem svetovnem prvenstvu Mersin (Turčija) 2019 skupaj s Alešem Borčnikom osvojil zlato medaljo. Dosegla sta vrhunski rezultat, 61 metov in 60 zadetkov.

3. Tadeja Petrič

je članica slovenske balinarske reprezentance, s katero je na Svetovnem pokalu osvojila bronasto medaljo, prav tako je osvojila bronasto medaljo na evropskem klubskem pokalu.

4. Marko Tratnik

je na maratonu v avstrijskem Ramsavu, ki šteje za Evropski pokal Euroloppet, v drsalni tehniki dosegel odlično 27. mesto.

Mala STATUA – ZA 10 IN VEČ LET DELA V ŠPORTU

1. Sonja Božič Pudgar

je več kot 20 let nepogrešljiv člen TD Burja kot tekačica, organizatorka in članica ožjega vodstva društva. Kot tekačica začetnica se je aktivno vključila v delovanje TD v prvem letu tega tisočletja, v naslednjih letih pa je delovala tudi kot organizatorka tekov v Vipavi, na Gradišču, v Ložah, na Slapu, Erzelju in v Gaberjah.

2. Tomaž Vrčon

je član Nogometnega kluba Vipava že več kot 25 let, poleg igranja nogometa pri veteranih že vrsto let opravlja delo tajnika, sekretarja, med letoma 2007 – 2009 pa je bil predsednik kluba.

Velika STATUA – ZA 30 IN VEČ LET DELA V ŠPORTU

1. Ivan Curk

je bil že v mladih letih nadarjen športnik, igral je nogomet in s tega področja opravil tudi sodniški izpit.

Po prihodu v Podnanos se je ob ustanovitvi Balinarskega kluba Nanos, takratnega TVD Partizan, v klub tudi včlanil. Bil je zvest član in dober igralec, predvsem pa prijatelj. Izvoljen je bil tudi v svet Krajevne skupnosti Podnanos, kjer je kot predsednik pomagal klubu pri ureditvi balinišča in postavitvi razsvetljave. Tako je omogočil klubu igranje v višjih državnih ligah.

Po več letih igranja in pomoči pri vodenju kluba je razširil svojo karierno pot v klubih, od katerih so nekateri igrali tudi v višjih državnih ligah, kot so Vipava, Idrija in Planina.

Po nekaj letih igranja v drugih klubih, se je vrnil nazaj v BK Nanos, kjer še zdaj deluje in pomaga pri vodenju kluba in pri osvajanju novih dosežkov.

2. Marko Fabčič

Je S svojim več kot 30 letnim delovanjem občutno prispeval k razvoju plezalnega in alpinističnega pomladka v naši občini. Že vsa leta prostovoljno prireja alpinistično šolo za mlade in jih z veseljem večkrat tedensko uči, tako teoretično kot tudi praktično. Zaslužen je tudi, da sta plezališči Bela in Gradiška Tura danes tako prepoznavni in prepleteni s številnimi smermi, saj tu previsi veliko časa. Je eden najzaslužnejših pri pripravi in izvedbi del na novi Otmarjevi poti in obnovi Furlanove poti na Gradiško Turo. Za seboj ima številne vzpone in izkušnje, saj je tudi član Gorske reševalne zveze – enota Tolmin.

Športna zveza Vipava za leto 2019 ni podelila statue za življenjsko delo.